SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Historik och nuläge

SK Stimmet började ta form under 1976. Dåvarande fritidschefen Stig Augustsson och Krister Bengtson, chef för nya Laholmsbadet diskuterade och var överens om att försöka starta upp en simklubb. Badmästaren Krister Bengtsson myntade uttrycket: Ingen simhall är komplett utan en simklubb. Året efter bildades en interimsstyrelse och SK Stimmet såg dagens ljus. Någon simkultur i ordets rätta bemärkelse fanns då inte i Laholm.

Simmarna kom företrädesvis från Veinge och Knäred, eftersom det var där som simbassängerna låg. De två simsätt man började med var rygg och crawl och lite längre fram fortsatte man med fjäril och bröstsim som är de två svåraste simsätten. SK Stimmet växte ganska snabbt, både administrativt och sportligt. Ungdomsverksamheten blev bred och flera duktiga simmare kom fram de första åren. Bra tränare under åren har gjort att Stimmet fått fram många fina talanger som nått långt i karriären.

Simning handlar inte enbart om att ha bra tränare vid bassängkanten för att kunna bedriva en simklubb. Det krävs även engagemang från både simmare och föräldrar. I SK Stimmet har det alltid funnits ett fantastiskt fint engagemang från både simmare och föräldrar. Det är bland annat genom det stora föräldraansvaret som klubben inte har haft svårt att få folk till funktionärer vid olika tävlingar.


Sedan några år tillbaka bedriver Stimmet en omfattande simskoleverksamhet på Folkhälsocentrum i Laholm.


I dag bedriver klubben olika träningsgrupper där det finns möjlighet att träna de flesta dagarna i veckan. Alla som vill börja simma med SK Stimmet har chans att vara med. Stimmet har verksamhet för hela livet; från babysim till Masters.


Stimmet försöker varje år att ordna inbjudningstävlingar i Folkhälsocentrum i Laholm (Simhallen). Stimmet deltar också i Hallandsserien och arrangerar en av deltävlingarna.  Klubben  har även en egna hemmatävlingar där enbart Stimmet-simmare är deltagare, som heter Utmanaren, Plattjakten och Sprintcupen. I dessa tävlingar gäller att så sina egna tidigare resultat.


SK Stimmets verksamhet har ökat betydligt under det senare åren, men hela tiden slåss man om utrymmet i simhallen; simklubben gentemot allmänheten, en balansgång som alltid är känslig. Om man går tillbaka till år 1977 hade simhallen ungefär 55 000 bad per år. I dag har summan ungefär fördubblats. Detta innebär att SK Stimmet inte kan få träningstider som passar alla medlemmar i klubben. SK Stimmets målsättning är att alla medlemmar skall bli så nöjda som möjligt med sina träningstider och träning.


SK Stimmet ser fortlöpande över klubbens organisation och vi skulle vilja inrätta fler arbetsgrupper och kommittéer. För närvarande har vi styrelse, utebadskommitté, tävlingskommitté, arrangemangskommitté, tränarkommitté och lägerkommitté.

Från 1997 - 2020 var SK Stimmet ansvarigt för driften av Skummeslövsbadet (tempererad utomhuspool i sanddynerna i södra Skummeslövsstrand) där det också bedrevs sommarsimskola. 

På årsmötet 2011 bytte Simsällskapet Stimmet namn till Simklubben Stimmet.

Sommaren 2021 bedrevs sommarsimskola under två veckor på Folkhälsocentrum.

I nuläget bedriver klubben aktivt simskola terminsvis under lördag och söndag i alla nivåer och klubbens träningsgrupper tränar under ett flertal tillfällen varje vecka. 

 

Om du känner för att sätta av några timmar per månad för SK Stimmets räkning så hör av er till SK Stimmet på lämplig E-postadress som ni finner under "kontakta oss"

 
Samarbetspartners
Våra Sponsorer